Polityka prywatności i regulamin

Kontakt

Najczęściej zadawane pytania

© 2017 by galazdesign. Proudly created with Wix.com

REGULAMIN,

POLITYKA PRYWATNOŚCI

I DOSTAWA

Regulamin

1. Umowa sprzedaży produktów na stronie sklepu galazdesign.com zawierana jest pomiędzy Klientem sklepu a firmą Galaz Creative Design reprezentowaną przez Justyna Karolina Gałązka ul. Wojska Polskiego 3/10, 34-400 Nowy Targ, NIP: 896-13-22-039.


2. Klient dokonując zakupów na stronie sklepu galazdesign.com równocześnie akceptuje zawarty w nim regulamin.


3. Aby dokonać zakupu w Sklepie galazdesign.com i  zawrzeć tym samym umowę sprzedaży, należy złożyć zamówienie na Stronie internetowej Sklepu, dodając wcześniej wybrane produkty do zakładki Koszyk.


4. Zamówienia można składać przez cały tydzień 24/h.


5. Realizacji zamówień dokonujemy w ciągu 2-3- dni (roboczych) od zaksięgowania wpłaty na rachunek bankowy sklepu.


6. Aby złożyć zamówienie należy dokonać wyboru produktów dostępnych w ofercie Sklepu. 


7. Warunkiem złożenia zamówienia jest dokładne wypełnienie formularza w zakładce  "Koszyk" oraz podanie dokładnych danych teleadresowych koniecznych przy realizacji zamówienia. 


8. Do chwili zatwierdzenia zamówienia przyciskiem „Zapłać ”, Klient ma możliwość dokonywania modyfikacji w zamówieniu oraz w danych do wysyłki. 


9. Wybór formy płatności „Zapłać"" i zatwierdzenie jej przyciskiem sprawi, iż nastąpi przeniesienie na stronę internetową operatora płatności. 


10. Po wykonaniu przez Klienta opłaty za pomocą wybranej metody płatności i zaksięgowaniu wpłaty na koncie Sklepu, Klient otrzyma potwierdzenie przyjęcia zamówienia do realizacji poprzez przesłanie wiadomości elektronicznej (e-mail) na wskazany przez Klienta adres poczty elektronicznej. Potwierdzenie będzie zawierało szczegółowe dane dotyczące zamówienia oraz dane wysyłkowe.


11. Otrzymanie potwierdzenia jest równoznaczne z zawarciem umowy sprzedaży zamówionego przez Klienta Produktu. 


12. Odbiór osobisty możliwy jest jedynie na terenie miasta i gminy Nowy Targ, po wcześniejszym kontakcie ze sklepem: e-mail: galaz@vp.pl lub tel: 607 482 381

Dodatkowe informacje

Od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.  Galaz Creative Design Justyna Karolina Gałązka informuje iż przetwarzanie podanych przez Ciebie danych ogranicza się jedynie do wykorzystania ich w celu wysyłki zamówienia oraz wypisania faktury.

Dbając o Twoją prywatność, nie powiększamy zakresu naszych uprawnień. Dlatego wszelkie podane przez Ciebie informacje w trakcie realizacji zamówienia, są u nas bezpieczne. 


Kategorie przetwarzanych danych

Przetwarzamy adres wysyłki towaru, który użytkownik dobrowolnie i świadomie wprowadzi w ramach korzystania z
usług sklepi internetowego Galaz Creative Design Justyna Karolina Gałązka. Nie przetwarzamy szczególnych kategorii danych osobowych.

Przetwarzamy:
- imię (imiona) i nazwisko, adres e-mail, adres do kontaktu, ewentualna nazwa firmy, numer telefonu, 

- w przypadku przedsiębiorców przetwarzamy dodatkowo: NIP, REGON, adres siedziby


Okres przechowywania danych osobowych i ich przetwarzanie

Dane osobowe będą przechowywane do momentu wysyłki zamówienia oraz wystawienia odpowieniej faktury.

Są one przetwarzane w celu świadczeniu usług sklepu internetowego Galaz CreativeDesign na podstawie dobrowolnej zgody użytkownika wyrażonej podczas składania zamówienia. 

Złożenie zamówienia jest równoznaczne z zawarciem umowy oraz z podanem adresu wysyłki i danych do wystawienia rachunku/faktury.
Niechcianych treści reklamowanych nie przesyłamy, dlatego nie posiadamy subskrybcji.

 

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest uzyskana bezpośrednio od Klienta zgoda, którą jest fakt
złożenia zamówienia sklepie Galaz Creative Design z siedzibą w Nowym Targu.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Informujemy, że mają Państwo prawo dostępu do swoich danych oraz możliwość ich poprawiania. Przysługuje
Państwu także prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia lub żądania zaprzestania przetwarzania
danych, prawo sprzeciwu wobec przetwarzania i udostępniania ich innym podmiotom oraz prawo wniesienia skargi
do organu nadzorczego. 

 

Polityka prywatności

Dane osobowe umieszczone w bazie danych sklepu galazdesign.com przetwarzane są wyłącznie dla jego potrzeb, nie są i nie będą udostępniane innym podmiotom. Dane gromadzone są z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich osób nieupoważnionych, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r. nr 133 poz. 883).

Nasz klient ma prawo wglądu swoich danych osobowych, do ich korekty oraz żądania zaprzestania ich wykorzystywania.

Klient upoważnia Galaz Creative Design Justyna Karolina Gałązka - galazdesign.com  do przekazania swoich danych /imię i nazwisko, adres dostawy, numer telefony, adres email/ na rzecz osób trzecich - firmy kurierskiej lub dostawcy/w celu dostarczenia produktu.

Sklep galazdesign.com można odwiedzać bez konieczności identyfikacji lub ujawniania danych osobowych.

Podczas odwiedzania witryny nie są też gromadzone żadne dane służące do identyfikacji samego odwiedzającego lub jego urządzenia.

Warunki zwrotów i reklamacji

 

Zwrot
Kupujący może zwrócić zakupiony produkt w ciągu 14 dni na własny koszt, bez podania przyczyny. 
Zwrot jest możliwy tylko w momencie gdy produkt dotarł nieuszkodzony i w oryginalnym opakowaniu ( z potwierdzeniem odbioru zakupu). Dlatego prosimy o otwieranie przesyłki tylko w obecności kuriera.
Pieniądze ze zwrotu zostaną wypłacone w ciągu 7 dni roboczych od otrzymania produktu ze zwrotu, na konto wskazane przez klienta. 
Koszty wysyłki (zarówno produktów jak i reklamacji) nie ulegają zwrotom. 

 

Reklamacje

Wszelkie reklamacje prosimy kierować na naszą pocztę elektroniczną galaz@vp.pl pisząc w tytule "Reklamacja Galaz - numer zlecenia". Reklamacje będą rozpatrywane w ciągu 14 dni od otrzymania powiadomienia.



Wymiana
Jeżeli produkt dotarł uszkodzony, prosimy o jego zwrot wraz  z dokładnym opisem jego uszkodzenia. 

Sklep nie przyjmuje zwrotnych przesyłek za pobraniem.

Przesyłka kurierska

W trosce o bezpieczeństwo grafik oraz kubków i szybkość dostawy, duże grafiki oraz wybrane zamówienia wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej. Standardowy czas dostarczenia zamówienia to 24 godziny!

Powyższy czas obejmuje jedynie dni robocze i jest liczony od dnia nadania przesyłki.

Zamówienia wysyłamy w ciągu 2-3- dni od zaksięgowania wpłaty. 

Wyjątek stanowią grafiki/obrazy wykonywane na zamówienie - są to produkty z dłuższym terminem realizacji, do uzgodnienia z klientem.

Przesyłka mniejszych produktów

Nasze mniejsze produkty (zakładki magnetyczne, drewniane podkładki oraz reprodukcje i mini grafiki) przesyłamy paczkomatem lub kurierem InPost: https://inpost.pl/

Koszt przesyłki pokrywa klient i naliczany jest on według wagi produktu.

Zamówienia wysyłamy w ciągu 2-3- dni od zaksięgowania wpłaty

Na specjalne życzenie klienta przesyłamy produkty również pocztą tradycyjną. 

Prosimy o uwzględnienie sposobu wysyłki w specjalnej wiadomości e-mail, oraz opłacenie jej.

Nasz doradca poradzi Państwu czy dany sposób będzie właściwy i oszczędny w zależności od przesyłanego produktu.